Odlični rezultati turizma, zabeležen rast

Devizni priliv od turizma u ovoj godini ostvario je povećanje od gotovo devet odsto, što je dobar rezultat, izjavila je pomoćnica ministra trgovine i turizma Renata Pindžo.

Beograd, 12. juna 2015 - Promocija turisticke ponude Srbije i kampanja "Moja Srbija" pocela je danas, a premijer Aleksandar Vucic pozvao je gradjane da odmor provedu na najlepsim domacim destinacijama, turistickim mestima, manifestacijama, banjama, koje su privlacne i stranim turistima. FOTO TANJUG / RADE PRELIC / bb

“Tokom ove godine turizam je ostvario dobre rezultate i tokom tekuće godine prvi put je zabeležen rast domaćeg turističkog prometa, obzirom da je rast stranog turističkog prometa postao tradicija koju ćemo verujem učiniti da se nastavi i naredne i u godinama koje dolaze”, rekla je Pindžo.

Ona je podsetila da su ove godine uvedene neke značajne novine, između ostalog izmene Zakona o turizmu, potom podela turističkih vaučera, koje su dale, kako je kazala, više nego zadovoljavajuće rezultate.

Ona je kazala da će se od iduće godine nastaviti sa podelom vaučera građanima, kao i da su opredeljena sredstva u iznosu od 640 miliona dinara za realizaciju infrastrukturnih projekata.

Vršilac dužnosti direktora Turističke organizacije Srbije Marija Labović rekla je da je cilj da se omogući da turistička industrija u godinama koje dolaze odoli svakom izazovu. Takođe je kazala da će se iduće godine nastaviti sa promovisanjem Srbije kao turističke destinacije.

Izvor: N1