Nova turistička signalizacija u Priboju

Pribojska Banja   2. новембра 2020.   Коментари су искључени на Nova turistička signalizacija u Priboju

Pribojska Banja – Turizam kao grana privrede, sve više uzima maha i u opštini Priboj. Potencijali su veliki, mada svi u dovoljnoj meri još nisu iskorišćeni, ali se beleže i konkretni potezi.
Nova turistička signalizacija postavljena u Priboju

Pribojska Banja, kao okosnica razvoja turizma u opštini Priboj, ovog leta dobila je novo ruho, Ribarsko naselje na Potpećkom jezeru već je ušlo u treću fazu, izletište Ljeskovac već postaje stalana destinacija, izletište u Sjeverinu sve je atraktivnije i posećenije, a sve je interesantniji i seoski turizma, jer opština Priboj ima veoma atraktivne, ali još uvek nedovoljne iskorišćene prirodne potencijale, kao što su Кrnjača, Brezna,Lisja stena ili Javorje.

Sa uređenjem turističkih lokaliteta, jedan od bitnih momenata je i promocija tih destinacija, odnosno informacija o njima, u vidu putkoza. U tom pravcu je ovih dana i realizovan projekat, na postavljanju turističke signalizacije odnosno značajnog broja putokaza, od kulturno – istorijskih spomenika, preko verskih objekata i hotelskih kapaciteta, do atraktivnih prirodnih lokaliteta. Zajednički projekat doneo vidljive rezltate.

Ukupna vrednost projekta je nešto preko 12 miliona dinara,a turistička signalizacija za opštinu Priboj iznosila je 3 miliona i 300 hiljada dinara. Postavljeni turistički putokazi, doprineće boljoj promociji i većoj vidljivosti pribojske turističke ponude.

Realizovani projekat je samo prvi korak u postavljanju turističke signalizacije u našoj sredini, a na sreću Priboj ima mnogo više zanimljivih turističkih lokaliteta, koje treba približiti i našim sugrađanima ali i potencijalnim turistima.

Trenutno, možda četiri najbitnija turistička lokaliteta u opštini Priboj – Pribojska banja, ribarsko naselje, tvrđava Jagat i hotel koji se rekonstruiše u Starom Priboju, obeleženi su adekvatnim truističkim putokazima, kako na području grada,tako i na ulasku u našu opštinu iz pravca, Bistrice, Кokinog Broda i Uvca odnosno Mramorja.

PP Media