Ministarstvo turizma: Počinje nova kampanja “Zima prija svima”

Na konferenciji za novinare u Turističkoj organizaciji Srbije (TOS) predstavljena promotivna zimska kampanja “Zima prija svima”. 

sirogojno

Direktorka Turističke organizacije Srbije Gordana Plamenac rekla je da njena organizacija, zajedno sa “Skijalištima Srbije” i Udruženjima banja ove godine, sa drugom temom i porukom, ide u kampanju promocije planinskih centara ali i da je proširuje sa pozivom da se godišnji odmori tokom zime provedu i u banjama.

Kampanja ‘Zima prija svima’ sprovodiće se kroz više medijskih kanala – TV, radio, ambijentalna promocija, bilbordi, u Srbiji i u zemljama regiona. To su koraci koji su krenuli od 15. novembra i sukcesivno će se nadovezivati do kraja decembra – rekla je Plamenac.

Ona je sigurna da će nova kampanja proizvesti pozitivan rezultat i dodala da se “Moja Srbija” nastavlja i da će se sprovoditi i sledeće godine.

Direktor “Skijališta Srbije” Dejan Ljevnaić rekao je da je kampanja “Moja Srbija” dala odličan i vidljiv rezultat, i da je to bila najuspešnija letnja sezona ikada, dok je sekretar Udruženja banja Srbije Vladan Vešković naveo da su srpske banje uvek bile u vrhu kada je u pitanju turistički promet u Srbiji i domaći gosti, a ove godine, kako je naglasio, u prvih devet meseci bio je dvocifren procenat stranih turista u banjama.

Kampanja “Moja Srbija” dala je više nego dobre rezultate, a akcija sa vaučerima će biti nastavljena već od 1. januara 2016. i trajaće cele godine, najavio je potpredsednik vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić.

Kampanja “Moja Srbija” dala je više nego dobre rezultate – 14.000 ljudi je koristilo vaučere, ukupno je ostvareno 118.000 noćenja, u proseku 8,5 noćenja po korisniku. Pošto je ovo bio pilot projekat, koji je trajao oko tri i po meseca, moramo biti više nego zadovoljni – rekao je Ljajić.

On je naveo da su domaći turisti najviše posećivali Vrnjačku Banju, Beograd, pa Zlatibor, dok su strani turisti najviše dolazili u Beograd, Novi Sad i na Zlatibor, a potom i u Vrnjačku Banju.

Zemlje iz kojih nam najčešće dolaze turisti su – na prvom mestu BiH, zatim iz Turske, Crne Gore, Nemačke, Bugarske, Slovenije, Hrvatske, Poljske, Rumunije, Ruske Federacije – naveo je ministar turizma i naglasio da će Srbija sasvim sigurno imati uspešnu turističku godinu, kada se govori o broju stranih i domaćih turista.

Ljajić je naglasio da će do kraja godine i početkom sledeće biti doneta strategija razvoja turizma, kao i 10 pravilnika u skladu sa zakonom o turizmu.