Ljajić: Subvencije za dovođenje stranih turista

BEOGRAD – Srbija će početi da subvencioniše organizovani dolazak stranih turista, najavio je danas
potpredsednik srpske vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Rasim Ljajić.
seoski-turizam-selo-kuca-etno-foto-shutterstock-1443536174-751085

Ljajić je na konferenciji za novinare istakao da “sasvim sigurno” počinje pilot projekat i da je namera Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija da se subvencioniše dolazak stranih turista po noćenju i da iznos subvencije bude 10 do 20 evra.

Taj iznos, dodao je Ljajić, treba uzeti sa rezervom i precizno će se subvencije znati nakon završetka razgovora sa Ministarstvom finansija Srbije o obezbedjivanju novca budžetu za narednu godinu.

“Mi moramo da promovišemo i afirmišemo receptivu, moramo da afirmišemo i pomažemo one agencije koje se bave organizovanim dolaskom stranih turista”, rekao je Ljajić.

Pregovori sa Ministarstvom finansija su u završnoj fazi, a prema rečima Ljajića, o tom projejktu Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija razgovara i sa Narodnom bankom Srbije, predstavnicima turističkih agencija i svim drugim zainteresovanim.

On je najavio da će država i naredne godine nastaviti da finasijski podržava razvoj turističke infrastrukture i privatnog sektora koji se bavi turizmom.

Ljajić je istakao da će do kraja godine napokon biti završena strategija razvoja turizma od 2016. do 2025. godine, čiji je cilj da Srbija bude pozicionirana u 40 najkonkurentnijih zemalja u turizmu.

Izvor: rtv