Uspešno završen 7. Međunarodni sajam turizma u Kragujevcu

U Kragujevcu je, od 26. do 28. novembra, održan sedmi po redu „Međunarodni sajam turizma i seoskog turizma“.

4910758325475d3688a84c534060379_v4 big

Pod kupolama Šumadija sajma svoju turističku ponudu predstavila je i Turistička organizacija regije Zapadna Srbija. U okviru regije na ovom sajmu učešće su između ostalih uzele i turističke organizacije Bajine Bašte, Zlatibora, Prijepolja . U fokusu je bila ponuda za zimsku sezonu i predstojeće praznike.
“Bajina Bašta je na ovom sajmu predstavila kompletnu turističku ponudu našeg kraja. Akcenat je naravno stavljen na predstojeću zimsku sezonu, pa je i najveće interesovanje vladalo za zimske aranžmane na Tari ali i za doček Nove godine. Bajina Bašta, sa planinom Tarom i rekom Drinom obiluje prirodnim lepotama i kulturno istorijskim spomenicima. Tara, Drina i Bajina Bašta pružaju velike mogućnosti za aktivan odmor u srcu prirode u bilo koje doba godine. Kilometri obeleženih pešačkih i biciklističkih staza, neverovatni vidikovci, bogatstvo flore i faune, nestvarno lepa reka i jezera, kanjoni od kojih zastaje dah samo su deo onoga što možete osetiti i doživeti u ovom delu Srbije. Manastir Rača, crkva brvnara u Dubu, stećci vratiće vas u neka drevna vremena. Kada tome dodamo i tradicionalno gostoprimstvo ljudi u ovom kraju kao i bogatu gastronomsku ponudu, onda ne čudi što nas sa pravom svrstavaju u jednu od nekoliko najatraktivnijih destinacija u zemlji. Zadovoljni smo organizacijom i posetom na ovogodišnjem sajmu i zahvaljujemo se organizatoru na izuzetno dobroj organizaciji. Nadamo se da će ovaj sajam nastaviti da napreduje, jer iz ovog dela Srbije dolazi dosta turista u naš kraj” – rekao je za Glas zapadne Srbije direktor Sportsko turističkog centra „Bajina Bašta“ Dejan Mlađenović.

„Međunarodni sajam turizma i seoskog turizma u Kragujevcu je jedinstven događaj u ovom delu Srbije i zato Turistička organizacija Prijepolje uvek rado gostuje na ovoj trodnevnoj manifestaciji druženja, upoznavanja i edukacije u različitim segmentima naše profesije. Sa kolegama iz Turističke organizacije Regije Zapadna Srbija predstavili smo ponudu iz naših krajeva i privukli zaista veliki broj posetilaca ne samo iz Kragujevca već i iz drugih gradova naše zemlje i regiona. Prijepolje kao turistička destinacija obiluje istorijskim, kulturnim i verskim spomenicima, prirodnim lepotama i raznolikim aktivnostima za ljubitelje ekstremnih sportova. Posebno nam je drago što ovaj Sajam prepoznaje značaj ulaganja u seoski turizam kao jedan od važnih činilaca uspešnosti i razvoja turizma u Srbiji. Naša opština u tom domenu poseduje mnogobrojne destinacije za turiste i u budućnosti će se fokusirati na razvoju tih mesta i njihovoj promociji u okviru ovog, ali i drugih sajmova u zemlji i inostranstvu“, izjavila je za Glas zapadne Srbije v.d direktora TO Prijepolje.

Na 7. Međunarodnom sajmu turizma i seoskog turizma u Kragujevcu predstavljena je turistička ponuda planinskog centra Zlatibor.
“Turistička organizacija „Zlatibor“ učestvovala je na Šumadija sajmu u okviru štanda TO regije Zapadna Srbija. Kragujevčani i njihovi gosti, pokazali su kao i predhodnih godina veliko interesovanje za turističku ponudu Zlatibora. Na sajmu su mogli da se informišu o novogodišnjim aranžmanima koje su pripremili zlatiborski hotelijeri, kao i sa zimskim sadržajima koje ovaj planinski centar ima u svojoj ponudi, o sadržajima na ski centru Tornik, Obudoevici, o izletima koji se organizuju tokom zime sa Zlatibora do Stopića pećine, Sirogojna, Mokre Gore i manifestacijama“, rekao je za Glas zapadne Srbije jedan od zaposlenih TO Zlatibor Jovan Pavlović.

Na sajmu je učestvovalo oko 120 izlagača iz lokalnih i regionalnih turističkih organizacija, agencija, osiguravajućih društava, klimatskih i banjskih lečilišta i zdravstveno-rekreativnih i sportskih centara, smeštajnih i ugostiteljskih objekata,  obrazovnih ustanova i savremenih tehnologija u turizmu.

Izvor: Glas Zapadne Srbije