Srpski aduti za privlačenje ruskih turista

Ministarstvo turizma i telekomunikacija usvojilo je Akcioni plan Međuvladinog srpsko-ruskog komiteta za unapređenje turističkog prometa dve zemlje. Ruske turiste najviše privlače srpske banje, planine i manastiri, rekla je za RTS pomoćnica ministra turizma i telekomunikacija Renata Pindžo.SRB RUS

Prema rečima Renate Pindžo Srbija prvi put ima jedan konkretan akcioni plan sa Ruskom Federacijom koji predviđa susret srpskih i ruskih turoperatera u martu. Tada bi trebalo da se definiše šta je to što konkretno Srbija može da ponudi ruskim turistima.

Rusija, takođe, želi da u okviru Ruskog doma u Beogradu otvori turističko predstavništvo koje bi pokrivalo ne samo Srbiju već i zemlje regiona, a s obzirom na to da takvih ima samo nekoliko u svetu, za nas je to veoma važno, rekla je Renato Pindžo gostujući u Dnevniku RTS-a.

Dolazak Rusije na sajam turizma sledeće godine takođe će povećati vidljivost Srbije u Ruskoj Federaciji kod potencijalnih turista.

“Rusi su pre svega zainteresovani za Kopaonik i Zlatibor a ne treba zaboraviti ni banje. Unapređenjem kapaciteta u banjama verujemo da će još biti interesantnije jer oni uživaju pre svega u tim medicinskim uslugama. A kada je reč o verskom turizmu tu su pre svega zainteresovani za povezivanje sa Grčkom i Makedonijom po pitanju religioznih tura”, rekla je Renata Pindžo.

Pomoćnica ministra turizma i komunikacija smatra da su upravo to aduti Srbije uz pomoć kojih, bar u prvom naletu, možemo prihvatiti značajan broj onih ruskih turista koji se ove godine možda neće odlučiti za one destinacije koje su posećivali prethodnih godina.

Izvor vesti: RTS