Srbija na sajmu ITB 2016 u Berlinu

Turistička organizacija Srbije predstavlja i ove godine našu zemlju na najvećem svetskom sajmu turizma ITB u Berlinu, od 09. do 13. marta 2016.

Sajam turizma

Berlin: Sajam turizma

Pod okriljem godišnje kampanje TOS „Dunav, reke i jezera – vodeno blago Srbije“ posetioci sajma moći će da se upoznaju sa bogatstvom i raznovrsnošću celokupne turističke ponude Srbije, pre svega, njenim prirodnim bogatstvima, živopisnim gradovima i kulturno–istorijskim nasleđem.berlin

Na štandu TOS, svoje ponude predstavljaju i Turistička organizacija Beograda, Turistička organizacija Vojvodine, Turistička organizacija Novog Sada, Turistička organizacija Čačak, Turistička organizacija Zlatibora kao i predstavnici turističke privrede iz agencija Magelan Travel, Taraturs, Turorama, Wild Serbia Adventure, Robinson Avdenture Team, Kon Tiki Travel, Luna Travel i hoteli Zepter, Zlatibor Mona, Vila Majur, Atomska banja, kao i SMATSA iz Vršca.

U četvrtak 10. marta, sa početkom u 14.00 časova, TOS će održati konferenciju za novinare na kojoj će biti predstavljena godišnja tema kampanje i novine u turističkoj ponudi Srbije sa akcentom na ponudu za aktivan odmor u prirodi, manifestacije i gastronomsku ponudu. Kao i prethodnih godina, TOS će učestvovati i u aktivnostima Dunavskog centra za kompetenciju, u kojima učešće uzimaju i novinari, predstavnici turističke privrede, kao i političari.

Nemačka godinama predstavlja jedno od najvažnijih tržišta za turizam naše zemlje. U Srbiji je u 2015. godini zabeleženo 60.886 dolazaka nemačkih turista (2 % povećanje u odnosu na 2014.) koji su ostvarili 122.590 noćenja ( 7 % više nego 2014. godine ). Pored zabeleženih dolazaka i noćenja ostvarenih u hotelima u Srbiji, još je 18.810 nemačkih turista koji su na brodovima Dunavom posetili našu zemlju u 2015. godini.

Izvor: TOS