Biciklisti oduševljeni Pribojskom Banjom

Druga etapa na 56. Međunarodnoj biciklističkoj Trci kroz Srbiju od Bajine Bašte do Pribojske Banje završila se juče, a posle pređenih 106,5 km kilometara vozači stignu na cilj oko 15 časova.Treća etapa startuje danas od Priboja do Novog Pazara (123,6 km).

Predstojeća deonica mogla bi da bude i odlučujuća na šestoetapnoj trci, koja ove godine povezuje banjska turistička mesta.

Pribojska Banja
Тrka se odvija u okviru projekta Moja Srbija, u realizaciji Vlade Srbije, Ministarstva turizma i Turističke organizacije Srbije koje rade na promociji i popularizaciji turističkih destinacija i prirodnih lepota Srbije.

Pribojska Banja je na ovaj način imala čast da ugosti sportiste i ekipe iz preko 20 zemalja sveta, kao i da se promoviše na takvom nivou kroz izveštavanje i praćenje trke svetskih medijskih kuća iz oblasti sporta i turizma. Činjenica da su se Pribojska Banja i opština Priboj našli u najužem krugu organizatora od kojih su četiri grada i svega tri opštine u Srbiji je veliko priznanje i podsticaj da se Priboj sa svojim potencijalima na najbolji način predstavi na sve sportskoj i turističkoj mapi sveta i Srbije.

Biciklisti nakon završetka etape i obilaska Banje nisi krili svoje oduševljenje. Za njih, Pribojska Banja je “mali neotkriveni dragulj Zapadne Srbije”. Većina njih je po prvi put boravila u našoj Banji ali kako kažu sigurno će se vratiti i takvu lepotu i prirodni mir moraju da posete još dosta puta.