Zapadna Srbija u najpopularnijem svetskom vodiču

Lonely Planet, najveći svetski turistički vodič, donosi priču o lepotama Zapadne Srbije sa detaljnim uputstvom na koji način stići do koje lokacije i šta obavezno posetiti.

Winter-horse-riding-Zlatibor-Serbia

Poznata engleska novinarka Aniša Šah u svom nadahnutom članku zapadnu Srbiju opisuje kao zimsku zemlju čuda i predlaže šta ne bi trebalo da propustite da vidite, uradite ili probate u ovom delu sveta.

Članak opisuje Nacionalani park Tara, reku Drinu, Mećavnik, Zlatibor a donosi i priču o festivalu Kustendorf. Takođe se opisuju i mnoge mogućnosti za aktivnosti na ovom prostoru kao što su planinarenje, jahanje, poseta vidikovcima, fotografske ture… Neizostavna je i priča o srpskoj tradicionalnoj kuhinji kao i o mestima gde možete probati neka od čuvenih jela iz zapadne Srbije.

Ono što svakako još daje na značaju ovom članku je i to što je za svako mesto i aktivnost koja je predložena naznačen način ili sajt gde se to može rezervisati i koliko će vas to koštati. To potencijalni turistima iz celog sveta znatno olakšava planiranje putovanja u zapadnu Srbiju a imajući u vidu popularnost Lonely Planeta među svetskim putnicima sigurni smo da nas očekuje još više stranaca u narednom periodu.

Ceo članak možete pročitati ovde: Western Serbia’s winter wonderland