Opština Prijepolje pravi put do monaških isposnica za vernike i turiste

Najbolji poklon za 800. godina postojanja manastira Mileševa, opština Prijepolje daće izgradnjom i uređenjem puta do monaških isposnica u kanjonu reke Mileševke, nedaleko od manastira Mileševa.

manastir-mileseva

Prema projektu Zavoda za urbanizam iz Prijepolja lokalna samouprava u Prijepolju je ovih dana sa firmom “Jedinstvo” iz Užica ugovorila radove na izgradnji pristupne staze do monaških isposnica, na atraktivnoj lokaciji koja je poznata kao Pećina Svetog Save u kanjonu reke Mileševke. Radovi vredni 12 miliona dinara biće okončani do novembra meseca 2016.godine.

Radi se o vrlo zahtevnom poslu koji će se raditi na kamenitom i vrlo nepristupačnom terenu  u kanjonu Mileševke, a visina puta “uklesanog” u kamen će biti preko 100 metara. Ujedno, opština Prijepolje će u narednoj godini obezbediti sredstva za rekonstrukciju i sanaciju puta do džamije u Hisardžiku, koja se nalazi u ataru ovog sela u zidinama drevnog srednjovekovnog grada Mileševca.

Radi izgradnje puta do pećinskih isposnica, uradiće se bezbednosne ograde, vidikovci i turistička signalizacija, ukloniće se grafiti i očistiti pećinske isposnice.

Izvor: Radio Prijepolje