Najpopularnije Srpske banje i SPA hoteli u 2015. godini

Nakon što je objavio listu pet najposećenijih spa hotela u 2015. godini, sajt Wellness-spa.rs objavio je i koji su to srpski banjski spa hoteli najpopularniji. Naime, u ovim hotelima je preko ovog sajta, koji posetiocima nudi rezervaciju smeštaja bez provizije, ostvareno najviše noćenja u protekloj godini.

Banjski-spa-hoteli

Lukovska Banja

Banjski turizam u Srbiji je sve popularniji. Banjska mesta u Srbiji je 2014. godine posetilo više stranih turista nego 2013. Najčešće su u pitanju turisti iz zemalja regiona, ali i iz Italije, Nemačke i Rusije.

Naravno, hoteli u banjskim mestima moraju da zadovoljavaju određene uslove koje današnji turisti zahtevaju. Jedan od njih je i kvalitetan spa centar, koji je često glavni razlog zašto turisti češće posećuju neke hotele, dok izostaju u drugim.

Prema podacima sajta Wellness-spa.rs, tokom 2015. godine, najviše poseta u banjskim hotelima ostvareno je u hotelu Jelak, u Lukovskoj banji. Osim kao odredište medicinskog turizma, Lukovska banja je zbog svog položaja popularna i kao mesto za pripreme sportista.

Spoljni bazeni hotela Jelak napunjeni termalnom vodom objašnjavaju veliku zainteresovanost turista, bez obzira na godišnje doba. Spa centar ovog hotela ima i đakuzi sa termalnom vodom i saunu, dok u medicinskom centru turisti mogu da biraju tretmane za lečenje reumatizma, osteoporoze, kao i ginekoloških oboljenja.

Hotel-Jelak

Lukovska Banja

Hotel Merkur našao se na drugom mestu ove liste. Gostima nudi veliki bazen za plivanje, ali i mali koji je ispunjen termomineralnom vodom. Na raspolaganju im je i wellness centar Rimski izvor koji je protekle godine dobio nagradu za najbolji medicinski spa centar na Balkanu. Nalazi se u Vrnjačkoj banji koja po svojoj popularnosti među turistima odmah iza Beograda, Novog Sada i Zlatibora.

U okviru hotela nalaze se fitnes centar, sauna i tursko kupatilo. Kada je reč o medicinskim tretmanima, turistima su na raspolaganju tretmani mineralnim blatom za lečenje i ublažavanje sportskih povreda i reumatskih oboljenja. Takođe, tu su i tretmani mineralnom vodom, koja se koristi pri lečenju dijabetesa, urinarnih oboljenja i tokom rehabilitacije.

Treći banjski hotel po popularnosti na sajtu Wellness-spa.rs je hotel Radan u Prolom banji. Sobe u ovom hotelu snabdevene su prolom vodom, pa lečenje ovde počinje čim stupite u hotelsku sobu. Radan ima i wellness centar sa bazenom, saunom, slanom sobom i đakuzijem.

Hotel-Merkur

Hotel Merkur Vrnjacka Banja

Hotel ima i medicinski centar, a u ponudi su tretmani za lečenje bolesti organa za varenje, mokraćnih puteva, bolesti kože, kao i reumatskih oboljenja.

Ovaj centar tokom januara i februara 2016. godine neće raditi zbog izgradnje novih objekata. U planu je, između ostalog, proširenje wellness centra, kao i izgradnja zatvorenog bazena sa panoramskim pogledom u blizini već postojećeg bazena.

Izvor: hotelijeri.com