TURIZAM DANAS

Turizam u Pribojskoj Banji

Nakon više od pola veka stagnacije i nerazvijanja Pribojske Banje 2013. godine zalaganjem opštine Priboj konačno su rešeni imovinsko-pravni odnosi i zemljište u užem centru banje vraćeno je Srpskoj Pravoslavnoj Crkvi (SPC).

SPC je tada je iselila osoblje RHC “Banja” iz postojećeg hotela i od tada (poslednje dve godine) intezivno se radi na renoviranju samog objekta.

Uži centar Banje odnosno bazeni obnovljeni su zahvaljujući investitoru Goranu Despiću, dobitniku priznanja “počasni građanin opštine Priboj” za “Izuzetne zasluge u razvoju Pribojske Banje”. Na taj način Banja je nakon pola veka dobila sasvim novi moderan enterijer ,  spolja identično iste objekte kao pre renoviranja ( objekti “Stara i Nova banja” koji su pod zaštitom države) kao i potpuno novi SPA centar u vlasništvu investitora.

Turizam u Pibojskoj Banji poslednjih godina doživljava pravu ekspanziju i predstavlja pravi primer kako se zalaganjem čelnih ljudi opštine i vlasnika zemljišta (SPC) pronašao pravi investitor i kako je jedna mala banja kroz samo dve godine uhvatila ritam ostalih Banja u Srbiji i postala “raj za dušu i lek za bolesno telo“.

Sadržaje u užem centru Banje upotpunjuje obližnje etno selo “Gaj”, nekoliko kafića u centru kao i otvoreno- zatvoreni kompleks bazena “Terme Vizantija”.

Zbog trenutnog renoviranja RHC “Banja” gostima je na raspolaganju samo privatni smeštaj u skoro svim domaćinstvima (porodičnim kućama) koja se nalaze u užem centru Banje.

Svi gosti koji borave u Banji moraju biti prijavljeni preko Turističke agencije Priboj i pre korišćenja bazena (pre prvog korišćenja) moraju imati medicinski pregled i razgovor sa dežurnim doktorom.

Sve informacije o turističkoj ponudi naše Banje mogu se dobiti i u konaku manastira na Banji gde je i privremeno (za vreme rekonstrukcije RHC “Banja”) smeštena turističko-informativna agencija, medicinski radnici kao i zaposleni firme koja trenutno gazduje zatvorenim bazenima u centru. Olakšali smo našim gostima tako da na jednom mestu mogu završiti medicinski pregled, kupovinu karata kao i prijavu boravka kod svog stanodavca za određen broj dana.

Sve informacije takođe su dostupne na našoj facebook stranici  kao i na broj telefona 033/24-48-500 (od 07do21:30h ).