Stefan Srbljanović: Priboj je grad svih gradjana, ponosan sam što nema diskriminacije

Pribojska Banja   17. новембра 2020.   Коментари су искључени на Stefan Srbljanović: Priboj je grad svih gradjana, ponosan sam što nema diskriminacije

Nikada se u istoriji srpskog parlamentarizma nije se dogodilo da Priboj ima 3 narodna poslanika iz jedne stranke kao što je to slučaj u ovom dvanaestom skupštinskom sazivu.

Stefan Srbljanović koristi svaku priliku da istakne odakle dolazi trudeći se da Priboj predstavi u najboljem svetlu. Tako je bilo i na jučerašnjoj skupštinskoj sednici odbora za ljudska i manjinska prava na kojoj je Srbljanović govorio.

Narodni poslanik Stefan Srbljanovic

Narodni poslanik Stefan Srbljanović

Na prethodnoj skupštinskoj sednici posvećenoj Zakonu o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, izrečeno je nekoliko neistina. Poslanik Imamović iz poslaničke grupe Ujedinjena dolina, pomenuo je grad iz kog dolazim u negativnom kontekstu u par navrata izjavivši da pripadnici bošnjačke manjine nisu zastupljeni u institucijama sa javnim ovlašćenjima kao što su sudovi, tužilaštva i policija.

To bi značilo da u Priboju u tim institucijama ne radi niko ko je bošnjačke nacionalnosti, što nema veze sa istinom.

Takođe, stranka gospodina Imamovića, uz još dve bošnjačke stranke je deo lokalne vlasti iako je Srpska napredna stranka mogla i bez njih da formira većinu ali je na taj način pokazala svoju širinu i odnos prema manjinama.

Smeta mi i ta vrsta malicioznosti kada se govori da se država ponaša diskriminatorski u slučaju pandemije Kovid19 a pomoć dobijamo podjednako svi i u Priboju, Novom pazaru, Tutinu i Sjenici.

Kovid ne pravi razliku između nacionalne i verske pripadnosti, svi imamo istog neprijatelja protiv koga se borimo a to je Kovid.
Celo obraćanje narodnog poslanika Stefana Srbljanovića pogledajte u videu.

Pribojska Banja info